Blog

Cum să alegi o firmă de repatriere decedați

Sebastian Kirilă
Fondator
14.5.20
timp de citire, 5 min
14.5.20
timp de citire, 5 min
Cum să alegi o firmă de repatriere decedați
Sari la capitol

Pentru că pandemia de coronavirus a impus măsuri drastice și restricții, repatrierea și înmormântările sunt ceva mai complicat de realizat. Asta nu înseamnă că sunt imposibile. Dacă ai suferit o pierdere a unui om drag, acesta a decedat într-o țară din străinătate și îți dorești înhumarea pe pământ românesc, trebuie să apelezi la o firmă de repatriere decedați.

Ce contează atunci când alegi o astfel de firmă de servicii funerare

Pentru că te va interesa în mod cert eficienţa costurilor, preferă o firmă de repatriere decedați din România. În acest fel vei descoperi prețuri mai avantajoase decât la firmele din străinătate, cu același profil. În plus, față de firmele care doar îți vor transporta defunctul până în țară, în orașul stabilit, la Kirilă Funerar ai parte de un pachet complex de servicii - inclusiv consiliere și ajutor pentru a organiza evenimentul funerar, complet gratuit. Ține cont de serviciile incluse sau pe care le poți solicita extra, dar de la același prestator de servicii funerare. Vorbim despre nevoia ta de a alege pe cei specializați în repatrieri funerare, autorizați să realizeze transport funerar internațional, corespunzător după cum prevede legea. Există proceduri ce trebuie respectate și deci prestatorii de astfel de servicii trebuie să le cunoască și să le pună în aplicare.Cel mai probabil vei încerca să compari prețurile a cel puțin 2 firme de profil. Dacă ești tentat să alegi varianta mai ieftină, riști. De fapt, dacă tot analizezi piața ai face bine să ai ce pune în balanță, cel puțin 3 oferte de la firmele de prestări servicii funerare. Ce este ieftin va fi automat și dubios. Nu trebuie să te întrebi de ce costă atât de mult, ci de ce unii oferă servicii atât de ieftine? Ieftin poate însemna că nu vei avea parte de profesioniști care te pot și consilia spre exemplu. Poate fi la mijloc vorba și despre restricții, costuri ascunse sau taxe suplimentare în funcție de localitatea din și în care trebuie să ajungă defunctul, lucruri despre care descoperi ulterior.De evitat! Se spune că veștile rele circulă cel mai repede. Evita să accepți ofertele unor firme care te sună din propria inițiativă, descoperind despre situația în care te afli din comunitatea din care faci parte. Vor fi și unii care încearcă să profite de context și să îți propună oferta lor de repatriere, dar asta nu înseamnă că vor oferi și servicii profesionale.De asemenea, negocierile sunt un semn că ai de-a face cu o firmă care caută doar clienți și nu prestează servicii funerare de top. Dacă comunici unui agent că ai găsit pe cineva care îți poate oferi aceleași servicii, dar mai ieftine și acesta îți propune imediat un alt pachet de preț, este evident că nu vorbești cu o firmă serioasă.

Detaliile fac diferența

Îți poți da seama destul de repede când firma de repatrieri aleasă este ceea ce trebuie pentru tine, o firmă de profesioniști. Spre exemplu, primești de la aceasta în scris, prin email sau la telefon prețul, detalieri ale serviciilor, iar acestea nu se schimbă de pe o zi pe alta. Pot exista chiar și mențiuni că emailul este considerat act juridic.Kirilă Funerar realizează servicii de repatriere decedati oriunde în Europa. Prețurile comunicate sunt fixe și nu implică taxe suplimentare sau taxe ascunse. Din punct de vedere al birocrației și al aspectelor legale, suntem alături de tine pentru a obține în timp util documentele necesare.Atenție! Nu va fi necesar ca un membru din familie să se deplaseze la locul cu pricina pentru a prelua defunctul. Firma noastră se poate ocupa de acest aspect, legal și cu prețuri rezonabile pentru familia îndoliată.Alege o firmă de repatrieri decedați ținând cont de:

  • Prețuri corecte.
  • Seriozitate.
  • Promptitudine.
  • Experiența firmei

Detaliile despre ofertele noastre le găsești pe site.

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.