Repatriere decedați Irlanda – Cum te ajutăm să aduci acasă un om drag decedat în Irlanda

În momentul în care primești vestea decesului unei rude care se află în Irlanda cel mai bine este să începi de îndată procedurile de repatriere. 

Asta în cazul în care dorința persoanei decedate sau a familiei a fost ca înmormântarea să aibă loc în România. 

În acest articol îți prezentăm serviciile noastre de repatriere decedați. Îți spunem ce implică o repatriere din Irlanda, ce costuri presupune și în cât timp poate ajunge defunctul în țară.

 

Servicii, costuri, durată

În primul rând,  pentru fiecare repatriere îți punem la dispoziție o echipă cu experiență care a dus la capăt zeci, chiar sute de cazuri în țară și în străinătate.  

Apoi, pachetele de servicii includ transportul, sicriul și toată documentația necesară pentru a aduce trupul neînsuflețit acasă.

În cazul unei repatrieri, durata și costurile pot să difere, de la caz la caz. 

De ce? 

Pentru că prețul se schimbă în funcție de distanța pe care o parcurgem și de sicriul pe care îl alegi. Astfel, pentru fiecare solicitare în parte vom avea disponibile oferte personalizate. Te asigurăm, însă, că prețurile pe care le practicăm sunt corecte. 

Legat de durata procesului de repatriere, există câțiva factori care îl pot influența. De exemplu, dacă moartea este suspectă Poliția trebuie să intervină pentru anchetă ceea ce o să adauge câteva zile întregului proces. 

De asemenea, pot avea loc întârzieri din cauza pandemiei ori a condițiilor meteo sau rutiere nefavorabile.

Dacă luăm în socoteală situațiile pe care le-am menționat mai sus, timpul maxim pentru repatriere este de 5 – 7 zile din momentul în care iei legătura cu noi.

 

Repatriere din Irlanda – trebuie să te deplasezi până la fața locului sau să însoțești firma de repatrieri?

Nu. Poate că unul din cele mai importante avantaje de colaborare cu firma noastră se referă la acest aspect. Nimeni din familia îndoliată nu trebuie să se deplaseze în Irlanda pentru vreo procedură. Ar însemna timp și costuri mai mari. 

Agenții noștri se pot ocupa integral de tot ce ține de repatriere și vor menține comunicarea constantă cu familia îndoliată.

Pentru a ușura procesul, un membru din familie trebuie să semneze o procură care împuternicește firma de repatriere să preia defunctul.

Pentru repatriere, până la preluarea trupului neînsuflețit, avem nevoie de următoarele acte:

 

  • Certificat de deces;
  • Certificat de îmbălsămare;
  • Certificat non infecțios;
  • Declarație care atestă sigilarea sicriului;
  • Document Out of State
  • Pașaport mortuar

 

Consiliem și colaborăm cu familia în vederea întocmirii documentelor

Pe lângă actele doveditoare ce vor fi eliberate de autoritățile din Irlanda este nevoie și de Certificatul de Deces care trebuie solicitat din țară de la primăria de pe raza căreia defunctul era înregistrat cu domiciliu stabil.

 

Ajutor de înmormântare – din țară sau din străinătate?

De regulă, statele UE plătesc un  ajutor de înmormântare rudelor celui decedat. Dar, desigur, sunt anumiți factori de care depinde această decontare, aspect valabil și în țară.

Decontarea Ajutorului de înmormântare în țară se face în cazul în care cel decedat era angajat sau pensionar în țară la momentul decesului. În acest caz, ajutorul este în valoare de 5380 de lei. 

Dacă cel decedat nu era angajat sau pensionar în țară la momentul decesului, dosarul se poate face pe cea mai apropiată rudă de gradul I dacă aceasta este pensionară sau angajată. Valoarea ajutorului este de 2690 de lei. 

Dacă te încadrezi în condițiile de mai sus, te ajutăm să beneficiezi de decont al acestui ajutor, fie din țară, fie din Irlanda. 

Notă: transportul mortuar va fi realizat în condiții optime, așa cum prevede legea, în mașini funerare frigorifice, în sicriu de zinc sigilat așezat apoi într-un sicriu de lemn. 

Află mai multe detalii despre repatriere decedați Irlanda sau despre repatrierea în orice țară europeană pe site-ul nostru, www.kirilafunerar.ro sau apelează numărul 0749 087 859.