Blog

Trei motive pentru care să alegi incinerarea în detrimentul înhumării tradiționale

Sebastian Kirilă
Vera Kirilă
Fondator
6.8.24
timp de citire, 5 min
Vera Kirilă
Vera Kirilă
6.8.24
timp de citire, 5 min
Trei motive pentru care să alegi incinerarea în detrimentul înhumării tradiționale
Sari la capitol

Românii apelează tot mai des la incinerare în momentul decesului unei persoane dragi. În majoritatea cazurilor, familia solicită acest serviciu ca răspuns la dorința exprimată de defunct în timpul vieții. 

Motivele pentru care unele persoane preferă incinerarea în locul înmormântării pornesc de la griji legate de costuri, incinerările fiind mai avantajoase din punct de vedere financiar, dar și de la diverse temeri precum claustrofobia sau frica de a fi departe de cei dragi. 

Explicăm în cele ce urmează cele trei motive pentru care oamenii aleg incinerarea și îți oferim și un Plan funerar prin care să o organizezi încă de pe acum pentru apropiatul care și-a exprimat dorința în acest sens. 

Incinerarea are costuri mai reduse față de înhumarea tradițională

Preferința pentru incinerare este dată și de cosurile relativ mici. De ce e mai accesibilă incinerarea decât înmormântarea? Pentru că serviciile de care ai nevoie sunt mai puține. 

O înhumare tradițională presupune în primul rând existența unui loc de veci. Doar acesta ajunge să coste, în timp, mai mult decât întregul proces de incinerare. Pe lângă locul de veci, costuri substanțiale presupun și sicriul, aranjamentele florale și pachetele pentru înmormântare. 

Claustrofobia 

Frica de spații strâmte și închise determină unele persoane să opteze pentru incinerare. Chiar dacă teoretic știm că după moarte nu vom mai fi conștienți de propriul trup, doar gândul că am putea fi închiși într-un sicriu și coborâți sub pământ ne provoacă teamă. 

În schimb, cenușa rezultată în urma incinerării poate fi împrăștiată pe pământ (pe teren privat) sau chiar aruncată în valurile mării, imagini mult mai liniștitoare pentru cineva care se confruntă cu claustrofobia. 

Dorința de a fi mereu împreună cu cei dragi

Durerea că la un moment dat ne vom despărți de cei dragi, că vom pleca de pe acest pământ, ne copleșește pe mulți dintre noi. Unele persoane nu pot să conceapă că, după deces, vor fi îngropați departe de oamenii pe care i-au iubit atât de mult. Că vor fi singuri. 

Drept urmare, optează pentru incinerare și își hotărăsc ca urna care le conține rămășițele pământești să rămână alături de familia lor. 

Dacă ai un apropiat care ia în considerare varianta incinerării, Kirilă Funerar te ajută să organizezi totul chiar de azi. 

Ai posibilitatea să plătești incinerarea în avans, în rate convenabile. Vei putea sta liniștit știind că un eveniment nefericit nu va reprezenta o povară financiară pentru membrii familiei tale.

Prețul unei incinerări este de 5.400 de lei, iar opțiunile de plată în rate pe care ți le oferim sunt de 6, 12, 24, 36, 48 sau 60 de rate fixe. 

Pentru fiecare dintre ele, costurile lunare sunt următoarele:

  • 6 luni = 900 lei/lună
  • 12 luni = 450 lei/lună
  • 24 luni = 225 lei/lună
  • 36 luni = 150 lei/lună
  • 48 luni = 113 lei/lună
  • 60 luni = 90 lei/lună 

Pe lângă plata în rate pentru incinerare ai și posibilitatea să achiți suma integrală, în avans. Dacă alegi această opțiune îți oferim și o reducere de 15% . 

În loc de prețul inițial de 5.400 de lei vei avea achita cu 810 de lei mai puțin, adică 4.590 de lei. 

Mai multe detalii despre Planurile funerare introduse de noi găsești direct pe pagina noastră. 

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.