Blog

Repatrierea Funerară - un proces pe care e bine să îl lași ‘pe mâini bune’

Sebastian Kirilă
Fondator
26.4.20
timp de citire, 5 min
26.4.20
timp de citire, 5 min
Repatrierea Funerară - un proces pe care e bine să îl lași ‘pe mâini bune’
Sari la capitol

Cu toții știm că pierderea unei persoane dragi poate fi dureroasă, pentru orice ființă, mai ales dacă acest lucru se întâmplă departe de casă. În majoritatea cazurilor, prietenii apropiați sau rudele decedatului sunt obligați să aducă decedatul în țara lui de origine. Situația devine și mai complicată, din moment ce costurile pentru astfel de servicii de repatriere decedati sunt foarte înalte. Uneori nici nu știi de ce documente ai nevoie. Iar dacă persoana a decedat pe neașteptate, e nevoie de acțiuni imediate, într-un timp foarte scurt.De multe ori se întâmplă ca defunctul să fie rezident de mult timp al acelei țări, iar oamenii cu care a locuit împreună să-și dorească să organizeze pe loc o ceremonie de adio, ceea ce iarăși adaugă la costuri.Regulamentele sanitare devin tot mai dure, iar dacă nu le cunoști suficient de bine, asta ar însemna costuri în plus, atunci când repatriezi o persoană decedată.

Cum are loc procesul de repatriere

Inițial, e nevoie ca defunctul să fie preluat de la un spital, casă de bătrâni sau casă proprie, în cazul în care moartea a parvenit în mod natural.În cazul în care defunctul a decedat într-un mod violent, se va realiza o investigație juridică, care să determine circumstanțele morții. În acest caz, fiecare țară are un set de legi ce țin de modul în care e posibilă repatrierea funerară, iar uneori e posibil de primit ajutor funerar din partea țării unde a avut loc decesul.După ce cauza decesului este determinată și constatată se pot începe demersurile pentru obținerea documentelor legale necesare pentru repatriere.Decedatul este repatriat într-un sicriu de zinc, sigilat, care pe urmă este așezat într-un sicriu de lemn, obișnuit. Există diferite tipuri de transfer al decedatului. Procesul poate depinde de locul unde a decedat. Dacă moartea s-a produs în apropierea unui aeroport internațional, există opțiune de transfer cu ajutorul unui zbor charter, dar de cele mai multe ori această opțiune costă foarte scump și e mai puțin utilizată. O altă opțiune de repatriere este pe cale terestră. În acest caz, de întregul proces de repatriere decedati se poate ocupă o firmă din țara natală, pentru serviciile căreia vei plăti mult mai puțin decât ai face-o angajând o companie locală, sau efectuând repatrierea pe cale aeriană.Astfel, în situația în care a avut loc un deces în afara granițelor României este foarte important ca procesul de repatriere să fie coordonat de o agenție specializată în transferuri internaționale, cu o rețea mare de prestatori de servicii, care astfel ar facilita procesul de obținere a documentelor în țara de rezidență a defunctului.E important să alegi o agenție specializată în transferuri internaționale pentru a evita întârzierile care pot interveni pe parcursul procesului de repatriere. O agenție specializată va ști cum să obțină tot pachetul de documente necesar, în cel mai scurt timp.La Kirilă Funerar, vei găsi mereu sprijinul unei echipe de profesioniști cu peste 5 ani experiență în repatrieri funerare. Indiferent de țara unde a avut loc decesul, știm să acționăm cu promptitudine, astfel încât repatrierea să fie mai ușor de realizat..

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.