Blog

Transportul funerar și cum se realizează înmormântarea în cazul repatrierilor

Sebastian Kirilă
Fondator
6.9.22
timp de citire, 5 min
6.9.22
timp de citire, 5 min
Transportul funerar și cum se realizează înmormântarea în cazul repatrierilor
Sari la capitol

Decesul unei persoane în străinătate implică multe pregătiri și decizii greu de luat, atât din punct de vedere emoțional, cât și din punct de vedere financiar. În aceste momente dificile, o organizare corespunzătoare este mai mult decât necesară, iar ajutorul unor specialiști în domeniul repatrierii decedaților este binevenit. Mai multe detalii despre transportul funerar și cum se realizează înmormântarea în cazul repatrierilor vei afla astăzi.

Ce este transportul funerar internațional?

Transportul funerar internațional este indispensabil atunci când are loc un deces în străinătate. Mai exact, acesta reprezintă unul dintre pașii procesului de repatriere decedați, trupul neînsuflețit fiind transportat din țara în care a decedat către țara de reședință pentru completarea ritualului funerar, inclusiv înmormântarea.

Cum se realizează transportul funerar din străinătate

Transportul corpului neînsuflețit din străinătate se poate face pe mai multe căi, în funcție de serviciile funerare pe care le alege cel care se ocupă de repatriere și înmormântare. Variantele pentru repatriere sunt următoarele:

  • pe cale rutieră,
  • pe cale aeriană,
  • pe cale maritimă.

Evident, cea mai la îndemână și cea mai puțin costisitoare în comparație cu transportul funerar rutier sau aerian este transportul funerar rutier, mai ales în cazul unui deces în Europa. Dacă decesul a avut loc într-o țară din afara Europei, este recomandat transportul pe cale aeriană. Procedura transportului funerar pe cale rutieră se realizează cu ajutorul unui autoturism dotat în conformitate cu legislația în vigoare. Acesta trebuie:

  • să aibă pardoseala din inox sau fibră de sticlă pentru o dezinfectare facilă,
  • să aibă structură etanșă,
  • să aibă pragul ușii din inox,
  • să aibă pardoseala izolată,
  • să fie agregat frigorific.

Trupul defunctului trebuie îmbălsămat și așezat într-un sicriu zincat, antibacterian, special pentru transport funerar. Acesta se închide ermetic și este folosit în special pentru transportarea persoanelor decedate pe distanțe lungi și foarte lungi. Noi, la Kirilă Funerar, punem la dispoziție doar mașini omologate pentru servicii funerare, dotate corespunzător, pentru ca repatrierea celui decedat să se desfășoare în cele mai bune și igienice condiții. Citește și alte 4 motive să alegi o firmă de repatriere decedați din România cu experiență.

Cum decurge repatrierea din străinătate, respectiv Europa?

Fiecare țară are reguli proprii în ceea ce privește procedura de repatriere a decedaților. De aceea este recomandat să apelezi la o firmă de servicii funerare de repatriere cu experiență pentru a nu întâmpina dificultăți.Așadar, pentru mai multe informații, află:

Este importantă respectarea tuturor regulilor în ceea ce privește repatrierea pentru ca procedurile să nu fie întârziate.

Cum se realizează înmormântarea în cazul repatrierii decedatului?

Transportul funerar internațional pentru înmormântare implică multă atenție, o echipă eficientă și, unul dintre cele mai importante elemente, o autoutilitară specială, dotată cu sistem frigorific.Pentru ca procesul repatrierii să decurgă conform planurilor, trebuie întocmită documentația legală, respectiv certificatul de deces (tip C internațional) și pașaportul mortuar. Aceste documente sunt eliberate de autoritățile din țara în care a avut loc decesul. Kirilă Funerar are o echipă desemnată special pentru repatrierea decedaților cu experiență de peste 7 ani. Obținerea actelor necesare pentru aducerea defunctului în țară, întregul proces de îmbălsămare, transportul corpului neînsuflețit și pregătirile pentru înmormântarea propriu-zisă sunt realizate cu seriozitate și respect.Înmormântarea după repatriere, se realizează la fel ca în cazul unui deces în țară, cu o mențiune importantă: certificatul de deces eliberat în țara de repatriere trebuie transcris în registrele de stare civilă române. Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă această procedură, află cum să transcrii în România certificatul de deces emis în străinătate.După ce documentația legală este pusă la punct, pot începe demersurile pentru ceremonia funerară.

Servicii funerare prompte oferite de Kirilă Funerar

Am învățat de la cei mai buni în domeniu cum să oferim ajutor și susținere morală în momente dificile. La Kirilă Funerar, te așteaptă următoarele servicii:

  • repatrierea decedaților,
  • întocmirea documentației legale,
  • servicii de înhumare,
  • servicii de incinerare,
  • tehnici inovatoare de îmbălsămare,
  • accesorii funerare de calitate.

Contactează-ne la numerele de telefon +40 740 177 110 sau +40 745 317 273.

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.