Blog

Modele de coroane funerare: ce să alegi pentru ceremonia de înmormântare

Sebastian Kirilă
Fondator
8.3.23
timp de citire, 5 min
8.3.23
timp de citire, 5 min
Modele de coroane funerare: ce să alegi pentru ceremonia de înmormântare
Sari la capitol

Omagiul adus unei persoane decedate poate fi adesea exprimat în multe feluri. Fie că vorbim despre un gând de dor, un mesaj de condoleanțe sau o vorbă bună spusă apropiaților, toate comemorează viața pe care defunctul a trăit-o. Și de cele mai multe ori, cei care participă la ceremonia funerară aleg să-și exprime recunoștința și regretul prin coroanele funerare.Florile au fost întotdeauna un semn al afecțiunii, chiar dacă vorbim despre prilejul unui eveniment nefericit. De aceea, la înmormântări, numărul florilor este întotdeauna par. Așadar, coroanele și jerbele funerare urmează aceleași reguli.Totuși, cum știi ce trebuie să alegi pentru înmormântare în funcție de relația cu defunctul? Descoperă în acest articol un ghid al alegerii modelului de coroane funerare.

Coroane funerare naturale: avantaje și dezavantaje

Cu siguranță, cele mai frumoase coroane funerare sunt cele realizate din flori naturale. Pe lângă aspectul autentic, decorațiunile funerare naturale au un miros plăcut. Coroanele realizate din brad și flori naturale sunt mai plăcute și simbolizează întru totul respectul față de cel decedat.Cu toate acestea, dezavantajul florilor naturale este prospețimea florilor după un timp îndelungat. Ca orice aranjament floral natural, și coroanele funerare se ofilesc după un timp. Totuși, experții firmelor de servicii funerare și de servicii florale pregătesc coroanele și jerbele special pentru a rezista zile în plus. Un alt dezavantaj al florilor naturale pentru coroane este legat de disponibilitatea lor în orice perioadă a anului. De exemplu, pe timpul iernii este posibil ca anumite flori să nu fie disponibile sau să fie greu de obținut.

De ce să alegi coroane funerare cu flori artificiale

Când vine vorba de deces, apropiații defunctului doresc să-i îndeplinească dorințele pentru ca el să plece liniștit în călătoria spirituală. Așadar, chiar și în ceea ce privește coroanele funerare, familia alege florile preferate ale decedatului.Însă atunci când ele nu sunt disponibile, există varianta de a alege coroane funerare cu flori artificiale. Există o varietate mai mare de flori artificiale care pot fi folosite în coroanele funerare întrucât inflorescențele se găsesc pe toată perioada anului. De asemenea, prețul coroanelor artificiale este mai scăzut decât cel al decorațiunilor naturale.În ciuda impresiei de lipsă de eleganță, coroanele artificiale sunt alese pentru rezistența crescută pe care o au. Totuși, de-a lungul timpului, florile artificiale folosite pentru coroane și jerbe au o calitate mai înaltă, oferind chiar un aspect plăcut.Dezavantajul coroanelor artificiale este, după cum aminteam mai sus, o posibilă lipsă de eleganță și empatie pe care ele o transmit.

Ce modele de coroane și flori să alegi pentru înmormântare

Deși poartă denumirea de coroane, decorațiunile funerare nu au doar formă rotundă. Cel mai adesea, este vorba de coroane de înmormântare sub formă:

  • de cruce;
  • de inimă;
  • de lacrimă;
  • ovală.

Indiferent de tipul de flori alese pentru coroană, naturale sau artificiale, se pot realiza ornamente din mai multe soiuri de flori. Se poate opta pentru un singur soi de floare sau pentru coroane cu aranjament divers.De exemplu, în cazul în care decedatul este soțul sau soția, se pretează aranjament funerar din trandafiri naturali. În cazul femeilor, sunt mai potriviți trandafirii albi. Dacă decedatul nu este din familie, sunt mai potrivite coroanele funerare mai simple, fie cu flori calla, fie garoafe.

Ce sunt jerbele și când este potrivit să le alegi

Jerbele sunt buchete de flori aranjate astfel încât să fie aibă orientarea spre o singură parte. Sunt mai potrivite pentru evenimentele funerare deoarece pot fi așezate mai ușor pe mormântul sau sicriul decedatului, spre deosebire de buchetele obișnuite.Adesea, au un aspect asemănător aranjamentelor florale, dar se deosebesc prin soiul florilor alese și prin adăugarea mesajelor de condoleanțe.Kirilă Funerar îți pune la dispoziție o gamă variată de coroane și jerbe funerare. Suntem alături de familiile îndoliate care își duc apropiații pe ultimul drum. Pentru mai multe sfaturi și ajutor, accesează blogul Kirilă Funerar.

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.