Blog

Diferențele majore de preț pentru serviciul de repatriere decedati și cum să eviți capcana taxelor suplimentare?

Sebastian Kirilă
Fondator
12.4.20
timp de citire, 5 min
12.4.20
timp de citire, 5 min
Diferențele majore de preț pentru serviciul de repatriere decedati și cum să eviți capcana taxelor suplimentare?
Sari la capitol

Atunci când pierzi pe cineva drag, mai ales când nefericitul eveniment se întâmplă în străinătate, departe de casă și de cei dragi care te pot ajuta, ești totalmente debusolat. Iar unele firme aleg să profite de acest lucru și să profite de neștiința ta și a celor dragi, taxând pentru fiecare serviciu într-un mod de-a dreptul batjocoritor. Astăzi o să-ți demonstrăm câteva lucruri despre diferența de preț între serviciile de repatriere decedati, despre taxele pe care le poți plăti extra în străinătate și despre cum să eviți aceste capcane.

1. Diferențele majore de costuri pentru repatrieri

Pornim întotdeauna în această incursiune explicativă prin a-ți arăta un simplu lucru ce te poate scuti de circa 1000 RON în procesul de repatriere: taxa pe îmbălsămare. Prețuri îmbălsămareDacă în UK te poate costa între 300-600 de lire o îmbălsămare, noi o oferim inclusă în procesul de repatriere, fără taxe suplimentare. Chiar și unele firme din România practică acest lucru, îți oferă un preț mic pentru transportul funerar, însă umflă prețul la alte servicii precum îmbălsămarea sau documentația legală, respectiv sicriu. Alte diferențe de cost pot surveni din: transportul persoanei decedate. Pentru a aduce o persoană decedată în țară, din Regatul Unit sau din Germania, spre exemplu, te poți aștepta să plătești circa 1500 - 3000 euro, în funcție de distanța parcursă. Noi reușim întotdeauna să scoatem cele mai bune prețuri la aceste servicii și nu plusăm peste preț cu nicio taxă ascunsă sau de care nu este nevoie.Costurile cu firmele de pompe funebreDacă în străinătate o firmă de pompe funebre poate taxa cu circa 6000 lire (în Londra), 5000 euro în Berlin etc, o firmă specializată în repatriere decedati din România poate ajunge să ofere acest serviciu mult mai ieftin. Iar ce trebuie să iei în calcul este următorul fapt: din această sumă, circa 1569 euro sunt taxe (conform analizei unui site extern din Berlin - care relatează prețurile serviciilor funerare pentru o firmă locală). Deci, tu plătești 5000 de euro, din care o mare parte sunt TAXE.

2. Scurte exemple de taxe ce se pot ascunde în serviciile funerare

Transportul celor dragi în țara în care a decedat persoana din familie este deseori o scuză folosită pentru a taxa în plus. Însă de ce ar fi nevoie să te deplasezi tu în țara în care s-a întâmplat nefericitul eveniment, plătind astfel pentru cazare, masă și transport, dacă o firmă specializată se ocupă să aducă persoana acasă? De ce să plătești în plus și să-ți pierzi timp pe drum în asemenea situații de cumpănă, dacă ne putem noi ocupa de toate pentru tine? Kirilă Funerar are în componența echipei oameni dedicați pentru a obține un preț bun și pentru a negocia, unde este cazul. În plus, noi oferim un pachet de servicii complet, așa încât, de cele mai multe ori vom primi un discount la astfel de oferte, putând să vă oferim un preț mai bun, fără astfel de taxe suplimentare.

3. Cum poți evita aceste capcane și cum poți plăti mai puțin pentru aceleași servicii?

Practic, unele firme aleg să taxeze incorect aceste servicii sau doar le intermediază printr-o firmă specializată în repatriere decedati și adaugă un adaos de 30-40%, neținând cont de problemele tale și ale familiei, profitând de emoțiile puternice și de stresul ce te va face să oferi oricum banii, neavând alte soluții. Însă, soluții există. Și au existat întotdeauna. Doar că stresul și problemele pe care le ai în aceste momente, nu te mai lasă să le vezi. De aceea, noi oferim și consultanță specializată pentru servicii funerare. Un consultant din echipa Kirilă Funerar te poate ajuta să vezi soluțiile din altă lumină. Să vezi ce anume te așteaptă în acest caz nefericit în care pierzi pe cineva, să vezi cât te va costa înmormântarea și ce poți face pentru a alege o soluție optimizată financiar, respectiv cum poți solicita ajutorul de înmormântare acordat de statul Român. Practic, noi îți dedicăm oameni care te vor ajuta să găsești o soluție mai economă, într-un mod complet transparent, o soluție care să includă toate serviciile de care ai nevoie pentru a efectua repatrierea unei perosane decedate, fără a mai plăti taxe suplimentare sau comisioane.

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.