Blog

Cum decurge repatrierea din Germania la Kirilă Funerar

Sebastian Kirilă
Fondator
12.2.21
timp de citire, 5 min
12.2.21
timp de citire, 5 min
Cum decurge repatrierea din Germania la Kirilă Funerar
Sari la capitol

După cum ți-am mai povestit, repatriem decedați din întreaga Europă. În acest sens, ca să fie totul mai simplu și clar, am pregătit o serie de articole cu procedurile din țările în care suntem cei mai des solicitați pentru repatriere. Am început cu repatrierea din Anglia și continuăm astăzi spunându-ți tot ce ai de făcut, la nevoie, când un apropiat își pierde viața în Germania. Înainte de toate, e bine să știi că facem toate repatrierile din Germania cu mașina. De asemenea, ne ocupăm noi de toate documentele. Ca să ne ocupăm noi de acte și să preluăm decedatul avem nevoie de o împuternicire semnată de un membru al familiei. Nu este o împuternicire notarială, ci una făcută de noi, pe care o folosim de fiecare dată în caz de repatriere din Germania. Procedura diferă puțin în funcție de locul și modul în care persoana și-a pierdut viața, la domiciliu, în spital sau în urma unui accident. Așadar, să le luăm pe rând.

Repatriere decedați în caz de deces la domiciliu și la spital

Dacă decesul are loc la domiciliu, medicul de familie va elibera Todesbescheinigung (Certificatul constatator al decesului). Este documentul unde medicul scrie cauza decesului. În cazul decesului la spital, medicul este cel care eliberează Todesbescheinigung. În ambele situații, următoarea oprire este la Standesamt (Starea Civilă) de unde obținem Certificatul de Deces și Pașaportul Mortuar. La Standesamt și la spital este nevoie de programări pe timp de pandemie. Programările le facem noi, sunând atât la spital, cât și la primărie. La Standesamt actele se eliberează pe baza unui dosar cu următoarele documente.

  • Todesbescheinigung
  • actele în original ale decedatului: buletin, Certificat de naștere și căsătorie în original, plus traducere

Referitor la traduceri, nu trebuie să îți faci nicio grijă deoarece ți le asigurăm noi. Certificatul de deces se eliberează în două exemplare, unul în limba germană și unul internațional (tip C). Cel din urmă nu mai trebuie tradus în română când se face transcrierea actului de deces în România. Referitor la Leichenpass, acesta este întocmit pe baza unui formular completat de noi cu datele defunctului, traseul pe care îl urmăm, adresa unde ducem decedatul și mijlocul de transport folosit. Leichenpass și Sterbeurkunde costă în total în jur de 19 - 49 euro.

Deces prin moarte violentă (accident)

În cazul unei morți violente, Poliția trebuie să facă o anchetă. De caz se ocupă un agent de poliție, iar noi ținem legătura cu el ca să aflăm când e gata ancheta și când putem prelua defunctul. Agentul ne eliberează Todesbescheinigung, alături de un document care atestă că persoana decedată poate fi preluată. Imediat ce toate documentele sunt gata preluăm decedatul și îl punem într-un sicriu special pentru repatrieri. Arată la fel ca și un sicriu obișnuit și are în interior un alt sicriu, făcut din zinc, așa cum se cere pentru transportul funerar internațional.

Următorul pas este să aducem decedatul în România

În țară trebuie să mergi la primăria pe raza căruia urmează să fie înmormântarea. De aici vei primi Adeverința de Înhumare. Adeverința o duci administratorului din cimitirul unde vei înmormânta defunctul. Tot la primărie vei transcrie Certificatul de deces internațional într-unul românesc.Dacă ai pierdut un om drag în Germania, ne poți contacta pentru repatriere decedați Germania la numărul de telefon 0749 087 859. De asemenea, pentru mai multe detalii despre Kirilă Funerar, accesează pagina www.kirilafunerar.ro.

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.