Blog

Repatriere decedați Anglia - Tot ce trebuie să știi

Sebastian Kirilă
Fondator
11.6.20
timp de citire, 5 min
11.6.20
timp de citire, 5 min
Repatriere decedați Anglia - Tot ce trebuie să știi
Sari la capitol

Moartea unui membru de familie este dureroasă și poate fi greu să te aduni și să îndeplinești procedurile corect și rapid.Lucrurile se complică când vine vorba de un deces în străinătate, unde e nevoie de repatriere și apar o mulțime de nelămuriri: Cum se procedează? Ce implică repatrierea? Ce costuri sunt? Astăzi îți răspundem la întrebări și îți prezentăm toți pașii pe care îi parcurgem împreună pentru repatrierea din Anglia. Până la sfârșit, vei afla care sunt atribuțiile tale și care sunt atribuțiile firmei de repatriere.

Alege o firmă specializată în repatriere decedați Anglia

În primul rând, dacă vrei să aduci defunctul acasă pentru înmormântare, apelează la o firmă specializată în repatrieri din Anglia. Referitor la costuri, acestea sunt mai accesibile pentru transportul rutier decât pentru transportul aviatic.Ține cont că doar o firmă autorizată de Direcția de Sănătate Publică poate efectua servicii de repatriere și că transportul trebuie făcut în condiții speciale, adică în mașini dotate cu sistem frigorific. Nu îți spunem să ne alegi pe noi, ci doar să ții cont de acest aspect când te hotărăști asupra firmei care face repatrierea. Dacă optezi totuși pentru serviciile noastre, te asigurăm că vei găsi în Kirilă Funerar mai mult decât un prestator de servicii funerare. Te ajutăm cu tot ce înseamnă repatrierea din Anglia și suntem lângă tine să te îndrumăm cu orice informație putem despre înmormântare.

Obține Certificatul de Deces

În Marea Britanie, trebuie să declari decesul în termen de 5 zile din momentul în care s-a produs. Unde? La Biroul de înregistrare (Register Office/ Council) din zona în care a avut loc evenimentul. Aici, se percepe o taxă de 11 lire / copie. Ca să declari decesul și să obții Certificatul de deces ai nevoie de următoarele acte:

  • Certificatul constatator al decesului

(Multe dintre unitățile medicale trimit automat Certificatul constatator al decesului către autoritățile locale)

  • Buletinul de Identitate / Pașaportul persoanei decedate
  • Certificatul de naștere și de căsătorie al persoanei decedate

De aceste documente te poți ocupa tu, în calitate de membru al familiei sau poți lăsa actele pe mâna noastră.

Ce acte sunt necesare pentru efectuarea repatrierii din Anglia

Pentru repatriere sunt necesare următoarele acte:

  • Certificat de deces
  • Certificat care atestă că decedatul este îmbălsămat;
  • Out of England (document eliberat de Coroners Office)
  • Certificatul Non-Infecțios
  • Certificatul de Îmbălsămare
  • Pașaport Mortuar
  • Autorizația de transport funerar a firmei care prestează serviciul de repatriere

Nu este obligatoriu să transcrii certificatul de deces la Consulatul român din Anglia. Este mult mai simplu să înregistrezi decesul în România, la primăria pe raza căruia este domiciliată persoana decedată. Ca să obții Certificatul de deces românesc ai nevoie de Certificatul de deces din Anglia apostilat.. Pentru înmormântare ai nevoie de Adeverința de înhumare pe care o primești de la primăria din localitate pe raza căreia faci înmormântarea. Dacă moartea este suspectă (de exemplu, survine în urma unui accident), cazul trebuie investigat. În această situație se emite un certificat de deces provizoriu pe baza căreia se poate întocmi documentația și efectua înhumarea.

Ce cuprinde serviciul de repatriere decedați la Kirilă Funerar?

  • Sicriu special așa cum cere legislația în vigoare
  • Întocmirea actelor necesare pentru repatriere
  • Un consultant funerar dedicat care va ține legătura cu tine pe tot parcursul repatrierii
  • Serviciul de îmbălsămare
  • Mașini dotate frigorific pentru a menține și controla temperatura pe durata transportului.

Pe lângă repatriere, suntem aici să îți oferim sfaturile de care ai nevoie, în mod gratuit. Datorită experienţei pe care o avem în repatrieri și, până la urmă, în tot ce presupun serviciile funerare, putem fii un sprijin moral real pentru tine și familia ta. Mai multe articole pe tema repatriere decedați Anglia, și nu numai, găsești pe pagina noastră, kirilafunerar.ro.

Sună acumWhatsapp

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.